Op 16 februari 2024, in het sfeervolle Staf Versluys Centrum te Bredene, vond het evenement plaats dat nog lang in de herinnering zal blijven. Het was de avond van de prinsverkiezing, een hoogtepunt in het carnavalsseizoen waarbij de gemeenschap samenkomt om hun nieuwe Prins Carnaval te kiezen. Dit jaar waren er twee charismatische kandidaten die de eer hadden om mee te dingen naar deze prestigieuze titel.

 

Aan de ene kant stond David Ferrant, beter bekend onder zijn alias Ferre, een kandidaat met een passie voor carnaval en een hart voor de gemeenschap. Aan de andere kant hadden we Serge Loncke, alias Tandje Bie, wiens enthousiasme en toewijding aan de carnavalstraditie hem een geliefde figuur maakten onder de deelnemers. Beide kandidaten voerden campagne met veel enthousiasme en wisten de harten van velen te winnen met hun toewijding en liefde voor het feest.

 

Na een spannende en feestelijke avond vol muziek en dans, werden de stemmen geteld. Het was een moment van anticipatie en opwinding voor iedereen aanwezig. Uiteindelijk werd David Ferrant, alias Ferre, gekroond tot Prins Carnaval Bredene 2024, met een indrukwekkende meerderheid van 813 stemmen. Serge Loncke, alias Tandje Bie, behaalde ook een respectabel aantal van 386 stemmen, wat de competitieve maar vriendschappelijke geest tussen de kandidaten benadrukte.

 

Naast de stemmen voor de twee vooraanstaande kandidaten, werden er ook 22 stemmen als ongeldig beschouwd.

Het Hof Der Prinsen Bredene, onder leiding van Kurt Vansteenkiste, speelde een cruciale rol in de organisatie en het soepele verloop van de avond. Hun inzet en toewijding zorgden ervoor dat het evenement niet alleen een verkiezing was, maar ook een waar feest dat de saamhorigheid en vreugde van de carnavalsgeest benadrukte. Hun tevredenheid over het succesvolle bal was een weerspiegeling van de positieve ontvangst en de vreugde die het evenement bij de aanwezigen teweegbracht.

 

De prinsverkiezing van 2024 in het Staf Versluys Centrum te Bredene was een onvergetelijke avond die de kracht en vreugde van gemeenschap en traditie vierde. Met Ferre als de nieuwe Prins Carnaval, kijken de inwoners van Bredene uit naar een jaar vol festiviteiten, gemeenschapsgevoel, en carnavalsplezier onder zijn enthousiaste en bezielende leiderschap.

Previous reading
Prinsenverkiezing 2024
Next reading
Nummertrekking Prins Carnaval 2024